این روزها، مصرف چای به یک عادت تبدیل شده است. ممکن است برای شما نیز پیش آمده باشد که فرصت کافی برای دم کردن یک چای خوش طعم نداشته باشید و یا ممکن است درست کردن یک چای تازه دم با سماور برایتان سخت باشد. شاید بپرسید که چاره کار چیست؟
چاره کار، خرید چای ساز است. البته قبل از استفاده از هر وسیله برقی، می بایست دفترچه راهنمای دستگاه را به دقت مطالعه کنید. چای ساز نیز از این قاعده مستثنی نیست. در ادامه نکاتی را مطرح می کنیم که به شما در استفاده صحیح از دستگاه و همچنین از بین بردن آهک های آن کمک کند.
به هیچ عنوان زمانی که دستگاه روشن و یا داغ است، سیم دستگاه را دور آن نپیچید. سعی کنید تا جایی که امکانش را دارید، دستگاه را در جایی قرار دهید که به سرعت بتوانید به پریز برق دسترسی داشته باشید.
پایه چای ساز تنها برای قرار دادن کتری و قوری تعبیه شده است. از این رو پیشنهاد می شود که هیچ گاه از پایه برای قرار دادن وسایل دیگر استفاده نکنید.
قبل از آن که از دستگاه استفاده کنید، مطمئن شوید که ولتاژ برق مصرفی شما با ولتاژ قید شده بر روی دستگاه یکسان است. توصیه می شود که دستگاه را به یک مدار الکتریکی جداگانه وصل کنید.
برای قرار دادن چای ساز در آشپزخانه خود، محلی را انتخاب کنید که از منابع گرمازا ازجمله اجاق گاز و فر دور باشد. همچنین توصیه می شود که دستگاه را در محلی به پریز برق وصل کنید که کتری و پایه آن در تماس با مایعات و سینک ظرفشویی نباشند.
اگر قصد جابجایی چای ساز را دارید، آن را از پایین صفحه بلند کرده و جابجا کنید. به هیچ عنوان برای جابجایی دستگاه، از کابل برق چای ساز استفاده نکنید.
برخی عادت دارند که کتری برق را بر روی پایه پر می کنند. این کار اشتباه است. برای پر کردن کتری، آن را از پایه جدا کرده و بعد از پر کردن در سینک، بر روی پایه قرار دهید.
یکی دیگر از اشتباهاتی که اکثر کاربران در هنگام استفاده از دستگاه تکرار می کنند، کشیدن سیم دستگاه از برق در صورت به جوش آمدن آب است. مراقب باشید که نیروی برق منجر به داغ شدن سطوح نوک تیز و لبه های دستگاه نشود.
برای تمیز کردن دستگاه،چای ساز را از برق بکشید. همچنین اگر دستگاه داغ است اندکی صبر کنید تا خنک شود.
توصیه می شد که از کتری، تنها برای جوشاندن آب استفاده کنید. برای جوشاندن سایر مایعات ازجمله شیر، از چای ساز استفاده نکنید.
به منظور پیشگیری از خطر آتش سوزی و شوک الکتریکی، هرگز دستگاه چای ساز را در فضای باز و در داخل آب قرار ندهید. حال که با مهم ترین نکات در استفاده از دستگاه آشنا شدید، لازم می دانیم که با موارد لازم در تمیز کردن چای ساز آشنا شوید. یکی از گلایه هایی که اکثر استفاده کنندگان از چای ساز دارند، آهک بسته کتری بعد از چند بار استفاده است. شاید بپرسید که آهک در چای ساز چگونه بوجود می آید؟ آبی که در کتری جوشانده می شود، حاوی مواد معدنی مختلفی ازجمله کلسیم و منیزیم است. با تبخیر شدن آب، رسوبات کربنات کلسیم تشکیل شده و ماده چسبنده ای به نام آهک تشکیل می دهد. تکرار این عمل در بلندمدت، لایه ای ضخیم از رسوبات ایجاد می کند. این رسوبات در بلندمدت ممکن است باعث خرابی چای ساز شود. از بین بردن این آهک، کار دشواری نیست. به عنوان ساده ترین راهکار، نیاز به سرکه سفید دارید. کافی است سرکه سفید و آب را به نسبت مساوی با هم مخلوط کرده و در چای ساز بریزید. حال چای ساز را روشن کنید تا محلیل در داخل کتری به جوش آید. بهتر است چند دقیقه ای جوشیدن آب ادامه پیدا کند. حال پس از خاموش شدن دستگاه، حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید تا سرکه و آب جوش در ظرف باقی بمانند. سپس مشاهده خواهید کرد که رسوبات به آسانی با اسکاچ نرم شسته می شوند. برای آن که اثری از بوی سرکه در کتری باقی نماند، کتری را چند باری از آب پر کنید و هر بار پس از جوشیدن، آب آن را خالی کنید تا بوی سرکه به طور کامل از بین برود. به عنوان یک راهکار جایگزین، می توانید از سرکه خالص استفاده کنید. شب قبل از خواب،چای ساز را به اندازه ظرفیتی که دارد از آب پر کنید و اجازه دهید حداقل ۶ ساعت در این وضعیت باقی بماند. حال صبح، سرکه را خالی کرده و چند بار کتری را آب روشن کرده و خالی کنید تا بوی سرکه کالم از بین برود. سرکه ای که به ظرف برگردانده اید را در ظرفی جدا نگهداری کنید، چراکه در در دفعه های بعد، می توانید برای تمیز کردن چای ساز از آن استفاده کنید. این عمل را هر دو هفته یکبار تکرار کنید تا چای ساز هرگز رسوب نبندد.